LME logo white text

LMEn kevätseminaari 22.5.

04/11/2017

LME pitää kevätseminaarin 22.5. klo 10-14:30 Rovaniemellä. Siellä julkistetaan kaksi selvitystä.

Ensimmäinen niistä käsittelee Maankäyttöä matkailuyrittäjän arjessa. Olemme Laki ja oikeus -hankkeessa selvittäneet näitä maankäyttöön liittyviä kysymyksiä jo mm. alueellisen vaikuttavuuden näkökulmasta ja maan hinnoitteluun ja vuokraan vaikuttavien asioiden valossa. Nyt on jäljellä viimeinen selvitys, missä keskitytään maan moninaiskäyttöön, erä- ja kalastusmatkailuun, kaavoitusasioihin, reitteihin ja niiden moninaiskäyttöön ym. Selvityksen tekee FCG ja tuloksia esitellään kevätseminaarissa.

Toinen julkaistava selvitys käsittelee matkailutoimialaa sdigitaalisessa murroksessa, jossa yksi pääpaino on verkkokaupassa. Seminaarissa esitellään uutta matkapakettilakiluonnosta ja tietosuojalakia.  Myös verotuksellisia knoppikysymyksiä käsitellään. Tämän selvityksen tekee Erns&Young Oy.

Lisäksi kuulemme seminaarissa moottorikelkkailu osana luontomatkailua. Siitä tulee kertomaan Metsähallituksen edustaja. Kuulemme myös tilastoasioita sekä TAK Oy:ltä että MTI Tilmahankkeelta. Teemana on tilastot matkailuyrittäjän arjessa – emävale vai työkalusuunnitteluun.

 Seminaari on osa Laki ja oikeus -hanketta ja Tilma-hanketta ja siksi teille maksuton. Seminaarin ohjelma

Skip to content