LME logo white text

Tunnustus saavutettavuuden kehittämisestä: Vuoden lappilainen matkailuteko Finavialle

26/09/2019

”Lapin matkailu kasvaa vauhdilla ja rekisteröidyistä yöpymisistä jo yli puolet on kansainvälisiä. Kovassa globaalissa kilpailussa hyvä saavutettavuus ja erityisesti lentoliikenne ovat Lapin matkailun kasvun ehdoton edellytys”, kertoo toiminnanjohtaja Nina Forsell Lapin Matkailuelinkeinon Liitosta.

Finavia on panostanut kansainvälisten matkailijoiden palvelemiseen tekemällä tuntuvia laajennuksia Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemille. Yhteensä investoinnit ovat arvoltaan lähes 100 miljoonaa euroa. Lisäksi Finavia tekee vahvaa yhteistyötä lentoyhtiöiden kanssa uusien yhteyksien avaamiseksi ja olemassa olevan lentoliikenteen kehittämiseksi.

Finavian puolesta palkinnon vastaanottaa Pohjois-Suomen aluejohtaja Veli-Pekka Pitkänen.

”On suuri kunnia ja ilo vastaanottaa tämä palkinto. Olemme tehneet lähivuosina paljon töitä Lapin lentoasemien kehittämiseksi ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. Investoinneilla olemme muun muassa laajentaneet Rovaniemen, Kittilän sekä Ivalon lentoasemia. Lapin saavutettavuus on erittäin tärkeää matkailun ja elinkeinoelämän kannalta. Toivomme, että mahdollisimman moni voi nauttia Lapin kauniista luonnosta ja monipuolisista aktiviteeteista”, sanoo Veli-Pekka Pitkänen, Finavian Pohjois-Suomen aluejohtaja.

Lapin matkailuelinkeinon liitto myönsi lisäksi kunniamaininnan Janne Honkasen Luxury Action -yritykselle ansiokkaasta luksusmatkailutuotteen kehittämisestä. Luxury Action on tehnyt pioneerityötä tämän asiakassegmentin parissa, kouluttanut toimijoita ja rakentanut osaamista luoden näin pohjaa korkeatasoisille palveluille Lapissa. Luxury Action on palvellut lukuisiä maailmanluokan julkisuuden henkilöitä ja kuninkaallisia, joiden kautta on saatu Lapille valtavasti näkyvyyttä. Viimeksi yritys ilmoitti avaavansa pop-up hotellin Pohjoisnavalla ensi keväänä – jälleen uusi rohkea aluevaltaus innovatiiviselta yritykseltä.

Lapin matkailuparlamentti järjestetään 26. – 27.9.2019 Torniossa, Torandan tapahtumakeskuksessa. Tänä vuonna teemana on ”Menestysreseptinä kestävyys ja kesä”. Seminaarissa julkaistaan uunituore Lapin matkailustrategia vuosille 2020 – 2022. Puheenvuoroissa keskitytään ympärivuotisuuden ja saavutettavuuden parantamiseen sekä kestävän matkailun kehittämiseen. Korkeatasoisen ohjelman keynote esiintyjiä ovat muun muassa Åre Destinationin toimitusjohtaja Therese Sjölundh (ympärivuotisuus) ja Protect Our Wintersin Miikka Hast (kestävä matkailu). Saavutettavuus teemassa kuullaan puheenvuorot esimerkiksi Matkahuollolta ja VR:lta. Ajatuksia kesäbrändin rakentamiseen tarjoilee Pirjo Suhonen Ivana Helsingistä.

Lapin matkailuparlamentin järjestävät Lapin Matkailuelinkeinon Liitto LME (Finnish Lapland Tourist Board) yhteistyössä Lapin liiton, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti MTI:n ja Lappian kanssa. Ohjelma ja lisätietoja sivulta www.lme.fi/lapin-matkailuparlamentti

Matkailuparlamenttia voi seurata myös Twitterissä (@LapinMatkailu) ja Facebookissa.

Skip to content