LME logo white text

Kasvu Open -sparrausohjelma vie matkailualan huipulle

28/01/2019

Tilastojen mukaan Suomen matkailu on kasvanut lähivuodet hyvää vauhtia, ja näkymät tuleville vuosille ovat myös positiiviset. Suomen ja etenkin sen luonnon tarjoamat matkailumahdollisuudet kiinnostavat maailmalla ja tämä luo moninaisia bisnesmahdollisuuksia alan kasvuyrityksille. Finnish Lapland Tourist Board (LME), Finnair, Flow House, Visit Finland, Business Kuopio sekä Nordia Management haluavat vauhdittaa matkailualan kasvuyritysten kansainvälistymistä ja matkailun ympärivuotisuutta, kestävästi toteuttamalla keväällä 2019 Tulevaisuuden Matkailun Kasvupolun. Kasvupolulle haetaan sekä perinteisiä kuin toimialaa uudistavia kasvuhakuisia yrityksiä. Yrityksen liiketoiminta voi olla matkailun ytimessä tai tukea alan kasvua esimerkiksi ohjelmapalveluiden, sisällön tuotannon tai digitaalisten ratkaisujen kautta. Yrityksen tarjoama tuote tai palvelu voi olla laajempi kokonaisuus tai vastata yksilöityyn tarpeeseen matkailualalla.

Viime vuoden Tulevaisuuden Matkailun Kasvupolun voittaja, elämyksellisiä luontolomia aidossa lapissa kansainvälisille asiakkaille tarjoava, Nellim Wilderness Hotels & Safaris eteni Kasvu Openin valtakunnalliseen kisaan ja TOP 10 yrityksen joukkoon. Kasvu Openista yritys sai konkreettisia vinkkejä, uusia näkökulmia ja tukea sekä muilta yrittäjiltä että mylläreiltä yrityksen kehittämiseen.

“Omia ratkaisujaan muille perustelemalla on päässyt käsiksi omiin käytössä oleviin prosesseihin sekä toimintamalleihin ja voi kehittää niitä entistä paremmaksi. Sparraukset ovat auttaneet jäsentämään ajattelua ja sitä kautta kehittämään sekä omaa että yrityksen toimintaa.” kertoo Nellim Wilderness Hotels & Safarisin yrittäjä ja toimitusjohtaja Jouko Lappalainen.

Kasvupolun kulku

Avoin haku Tulevaisuuden Matkailun Kasvupolulle on käynnissä 8.3. saakka, jonka lisäksi Kasvupolun kumppanijoukko kutsuu pienen määrän yrityksiä suoraan mukaan Kasvupolulle. Hakuajan päättymisen jälkeen kaikki Kasvupolulle hakemuksensa jättäneet yritykset kutsutaan Kasvupajaan, jonka lopuksi Kasvupolun tuomaristo julkistaa 15 sparrattavaksi valittua yritystä. Mukaan valitut yritykset saavat sparrausta kahdessa Kiitoratapäivässä mitkä järjestetään 10.4. ja 16.5. Kiitoratapäivässä kukin yritys tapaa päivän aikana viisi liike-elämän asiantuntijaa 45 minuutin tapaamisissa, joissa pureudutaan kunkin yrityksen kasvun haasteisiin. Toisen Kiitoratapäivän päätteeksi tuomaristo valitsee Kasvupolun voittajat, jotka etenevät jatkosparrauksiin sekä valtakunnalliseen Kasvu Open –finaaliin, joka järjestetään 23.-24.10.2019 Jyväskylässä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Kasvu Openissa on jaossa myös valtakunnallinen palkinto ”Sijoittajan suosikki 2019”. Palkinto mahdollistaa saajalle jopa miljoonarahoituksen ja se toteutetaan yhdessä Innovestorin ja Nordean kanssa.

Lisätiedot ja hakeminen Kasvupolulle

Kasvupolusta voi lukea lisää täältä ja hakemuksen Tulevaisuuden Matkailun Kasvupolulle voi jättää tämän linkin kautta.

Tulevaisuuden Matkailun Kasvupolku® -fasilitoija
Satu Haka
050 304 8779
satu.haka@roihu.com

Tulevaisuuden Matkailun Kasvupolku® -apufasilitoija
Aleksi Saarinen
041 548 8762
aleksi.saarinen@roihu.com

Kasvu Open auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2019 asiantuntijoiden maksuttomaan sparraukseen pääsee 400 yritystä 25 eri Kasvupolulle. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2019, jossa Kasvupolkujen parhaimmiston eli 100 yrityksen joukosta valitaan Suomen lupaavimmat kasvuyritykset.

Tulevaisuuden Matkailun Kasvupolun mahdollistavat Finnair, Flow House, Finnish Lapland Tourist Board, Visit Finland, Business Kuopio ja Nordia Management sekä Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Team Finland, BusinessJKL, Keski-Suomen Liitto, Grano, Laukaan kunta, TT-Säätiö, Jyväskylän Messut, Jyväs-Caravan, Isku, San Francisco Oy, Kitee, Vauraus, Lombard International Assurance ja Innovestor.

Skip to content