LME logo white text

Lapin alueen matkailu- ja ravintola-alan terveysturvallisuusohjeet

10/04/2020

Lapin alueen matkailu- ja ravintola-alan terveysturvallisuusohjeet

Terveysturvallisuusohjeet on päivitetty yhteistyössä toimialan kanssa 2.10.2020. Ohjeita sovelletaan alueen matkailu- ja ravintola-alan toimintaan sekä kansainvälisen matkailun, kotimaanmatkailun että paikallisväestön palveluissa. Keskeiset asiat, joita terveysturvallisen toiminnan osalta tulee huomioida: 

– Maskien käyttö koskien sisätiloissa tapahtuvaa toimintaa niin asiakkaiden kuin työntekijöiden toimesta. Maskien käyttö tulee ulottaa myös iltaravintolatoimintaan ja illanviettoihin. Asiakaspalvelussa ja asiakaskontaktissa toimivien työntekijöiden tulee käyttää kasvosuojainta, mikäli käytössä ei ole suojapleksejä.

– Koronavilkun käyttö asiakkaiden ja työntekijöiden toimesta. Työantajalta koronavilkun käytön edellyttäminen on merkittävä työterveyttä edistävä teko.

– Yrittäjiä pyydetään huomioimaan erityisesti ravintolatilojen osalta riittävä ilmanvaihto ja – suodatus sekä asiakkaiden mahdollisuus pysytellä tietyllä alueella tai omassa ryhmässä ravintolassa ollessaan. Myös ravintoloiden äänentason alentaminen helpottaa keskustelua turvavälit säilyttäen.

– Ravintolayrittäjiä ja iltatapahtumien järjestäjiä pyydetään keräämään yhteystiedot asiakkailta mahdollista tartunnanjäljitystä varten.

Yleisötilaisuuksia järjestettäessä on huomioitava Lapin aluehallintoviraston päätös LAAVI/1227/2020, jonka perusteella yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia saa siis järjestää vain sillä edellytyksellä, että turvallisuus voidaan varmistaa THL:n ja OKM:n ohjeen mukaisesti. 

TARTUNTATAUTILAIN 58 §:N MUKAINEN PÄÄTÖS LAPINALUEHALLINTOVIRASTON TOIMIALUEELLE 22.9.2020.

THL:n ja OKM:n ohje: Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleistötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä 21.9.2020 .

Lapin sairaanhoitopiirin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksiköt 

Lisätietoja:
LSHP ylilääkäri Markku Broas, puh. 050 3472387,
LPSHP johtajaylilääkäri Jyri Taskila, puh. 040 3521097

Skip to content