LME logo white text

Lapin Matkailuelinkeinon liitto kannustaa erityiseen vastuullisuuteen ravintolatoiminnassa

28/03/2021

Lähes koko Lapissa ravintolat saavat taas avata ovensa 29.3.2021 alkaen. Lapin matkailuelinkeinon liitto kiittää valtioneuvostoa hyvästä päätöksestä ja luottamuksesta siihen, että ravintolapalvelut voidaan toteuttaa terveysturvallisesti Lapissa. Ravintoloiden avautuessa LME kannustaa sekä ravintoloita, niiden henkilökuntaa, että asiakkaita erityiseen vastuullisuuteen, jotta ravintolapalveluita voidaan tarjota jatkossakin turvallisesti.

Eduskunta on tänään 28.3.2021 päättänyt jatkaa ravintolasulkua kolme viikkoa leviämis- ja kiihtymisvaiheen maakunnissa. Lapin osalta ravintolasulku kuitenkin purettiin muissa kunnissa paitsi Kittilässä. Lapin matkailuelinkeinon liitto pitää hyvänä, että Lapin osalta epidemiatilannetta päätettiin tarkastella kuntakohtaisesti. Harvaan asutussa maakunnassa epidemiatilanne on erilainen eri kunnissa, eikä koko maakunnan kattava ravintolasulku ole välttämätön.

Ravintolasulun ulkopuolella olevissa kunnissa ravitsemisliikkeiden tulee edelleen noudattaa tartuntatautilain ja sen nojalla annettuja säännöksiä, jotka koskevat esimerkiksi hygieniavelvoitteita ja asiakaspaikkojen rajauksia. Ravintoloiden tulee sulkeutua klo 23 ja lopettaa anniskelu klo 22. Tarkat ohjeet löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Lapissa ravintolat ja matkailuyritykset ovat toimineet vastuullisesti ja tehneet merkittäviä toimenpiteitä terveysturvallisten palvelujen mahdollistamiseksi koko koronakriisin ajan. Tästä on vahvana osoituksena se, että vaikka hiihtokeskuksissa on joulun ja hiihtolomien aikana vieraillut kymmeniä tuhansia kotimaisia asiakkaita on tartuntojen määrä jäänyt alhaiseksi. Lapin Matkailuelinkeinon liitto kehottaa Lapin ravintoloita osoittamaan olevansa valtioneuvoston luottamuksen arvoisia ja toimimaan jatkossakin erityisen vastuullisesti. Noudattamalla viranomaisohjeistuksia tarkasti, estämme tartuntojen leviämisen matkailukeskuksissa ja pidämme huolta matkailun toimintaedellytyksistä. Viranomaisohjeistusten lisäksi pidämme erittäin tärkeänä, että ravintolat tehostavat terveysturvallisuutta edellyttämällä sekä henkilökunnalta, että asiakkailta kasvomaskin käyttöä sisätiloissa ja silloin kun riittäviä turvavälejä ei voida pitää.

Lapin matkailuelinkeinon liitto vetoaa myös Lappiin tuleviin asiakkaisiin, että he noudattavat terveysturvallisia toimintatapoja sekä ravintoloissa, että muissa matkailupalveluissa. Näin varmistetaan, että palvelut pysyvät asiakkaiden käytettävissä myös jatkossa.

Skip to content