LME logo white text

Lapin matkailuelinkeinon vastuullisuus tehostetussa terveysturvallisuudessa

12/01/2020

Lapin Matkailuelinkeinon liitto yhdessä matkailun alueorganisaatioiden kanssa kehottaa Lapin matkailuyrityksiä toimimaan erityisen vastuullisesti, jotta matkailu Lapissa on turvallista. Noudattamalla jopa viranomaisohjeistuksia tiukempia koronaturvallisuustoimenpiteitä, estämme tartuntojen leviämisen matkailukeskuksissa ja pidämme huolta matkailun toimintaedellytyksistä.

Viranomaiset ovat antaneet määräyksiä ja suosituksia terveysturvallisuustoimista matkailussa, joita on ensisijaisen tärkeä noudattaa. Näitä ovat esimerkiksi tartuntatautilain vaatimus istumapaikasta pöydän tai tason ääressä jokaiselle ravintola-asiakkaalle ja riittävien etäisyyksien mahdollistaminen sekä Lapin Sairaanhoitopiirin suositus kasvomaskin käytöstä kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvaväliä ei voida pitää. Ajankohtaiset ohjeet ja määräykset, sekä opastusaineistoa löytyy sivulta koronaturvallinenlappi.fi.

Viranomaisten määräysten ja ohjeiden lisäksi kehotamme matkailuyrityksiä toteuttamaan omassa toiminnassaan vielä tehostetumpia terveysturvallisuustoimia. Suosittelemme:
– yrityksiä vaatimaan tiloissaan kasvomaskin käyttöä sekä asiakkailta, että henkilökunnalta, jos turvaväliä ei voida pitää
– lopettamaan anniskelun klo 22, kuten kiihtymisvaiheen ja leviämisvaiheen alueilla tehdään tartuntariskin pienentämiseksi
– vahvasti korostamaan asiakkaille turvavälien ja käsi- ja yskimishygienian merkitystä sekä koronavilkun käyttöä

Monilla yrityksillä on tarjolla asiakkaille valmiiden ruokien, ostosten tai vuokravälineiden nouto- tai kuljetuspalveluita. Näistä kannattaa nyt viestiä aktiivisesti, jotta asiakkaat löytävät ne ja näin vähennetään kontakteja.

Tilanne on vakava ja siksi on tärkeää, että kaikki matkailualan toimijat kantavat yhdessä vastuuta niin asiakkaiden, työntekijöiden kuin paikallisyhteisöjen terveydestä tehostetuilla terveysturvallisuustoimenpiteillä.

Lapin Matkailuelinkeinon liitto LME
Visit Levi
Visit Rovaniemi
Discover Muonio
Visit Sea Lapland
Visit Pyhä-Luosto
Inari-Saariselkä Matkailu
Visit Ylläs

Skip to content