LME logo white text

Lapin matkailuelinkeinon vastuullisuus koronaepidemiassa

20/03/2020

Suomen hallitus on 16.3.2020 todennut poikkeustilan ja suosittanut kansalaisia välttämään sosiaalisia kontakteja koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Julkiset kokoontumiset on rajoitettu 10 henkilöön ja rajat on suljettu. Lapin Matkailuelinkeinon Liitto kehottaa jäsenyrityksiään ja koko Lapin matkailuelinkeinon toimijoita suhtautumaan Suomen hallituksen ja viranomaisten tällä viikolla tiukentamiin määräyksiin ja suosituksiin suurella vakavuudella tavoitteena vähentää sosiaalisia kontakteja koronavirustartuntojen estämiseksi.

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat kiinnittäneet lisääntyvää huomiota siihen, että Lapin matkailukeskuksissa on edelleen paljon ihmisiä liikkeellä. Lapin terveydenhuollon ammattilaiset ovat huolissaan tehohoidon riittävyydestä, jos epidemia lähtee leviämään hallitsemattomasti.

LME suositteleekin jäsenyrityksilleen ja koko Lapin matkailuelinkeinolle erityistä vastuullisuutta tulevaisuuteen katsoen. Tilanne on vakava taloudellisesti, mutta ensisijaisesti meidän tulee kantaa vastuuta asiakkaidemme, työntekijöidemme ja yhteisöjemme terveydestä. Vetoamme myös matkailijoihin, jotta he välttäisivät tilanteita, joissa on paljon sosiaalisia kontakteja.

Skip to content